dilluns, 16 de novembre del 2015

On comprar espècies

Si el primer article del bloc, Espècies, un meravellós món, parlava de les espècies que utilitzo més sovint a la cuina, aquest parlarà d'on les podeu comprar. Evidentment el llistat és personal, no vol dir que les tendes que hi surtin siguin les millors.

El referent en el món de les espècies està al Mercat de l'Olivar i es diu Liagiba, los sabores del mundo. Si he decebut algú per no anomenar Espècies Crespí esper que m'ho pugui perdonar. Aquesta darrera us pot interessar si voleu farigola, romaní o pebre bord. Però si voleu quelcom més, anau a Liagiba.

Allà un al·lot argentí assessora a tots els amants de les herbes, espècies i bona cuina en general. Hi podeu trobar curries ja fets o les llavors per a fer-los, pebres coents, salses, llegums i cereals, sals. etc. Jo allà hi compro el tahin, pebres molt coents, qualque curry ja elaborat, lemon grass congelat i alguna coseta més. El principal avantatge és que pots comprar les espècies a pes segons les teves necessitats.

El problema és que no pots trobar-ho tot allà. Per exemple, no té galanga, lime kaffir i lemongrass frescs. Per tant, o bé s'han de comprar a un altre lloc o has de recórrer a productes deshidratats o congelats. I amb aquests productes (especialment la galanga) és complicat fer una bona pasta de curry, creieu-me perquè ho he intentat un bon parell de vegades.

Però tranquil·litat, no haureu d'anar molt lluny. Dins el mateix mercat hi ha una paradeta on venen lemongrass i, en contades ocasions, galanga a preus immòdics. Aquesta paradeta de productes delicatessen la trobareu entrant al mercat per la Plaça Comptat de Rosselló tot d'una a ma dreta.

El que no pogueu trobar a l'Olivar ho podeu anar a cercar a tendes d'alimentació oriental. La barriada de Pere Garau n'està estibada. Passejar, entrar als negocis, xafardejar, demanar és tot un plaer.

De les meves incursions a la zona destacaria un negoci. Es diu Estrella de Oro i està al carrer Capità Vila.



A aquesta tenda una al·lota generalment simpàtica us ajudarà a trobar el que necessitau. Allà hi he vist en Koldo Royo meravellar-s'hi de la quantitat de coses que hi tenien i, ja de passada, comprar un ganivet de tres pams.

Allà vaig a cercar-hi el coriandre fresc (quan els pagesos de Pere Garau no hi són), les salses de soja, la galanga i el lemongrass congelat a bon preu, la massa de les gyozas (darrerament la faig jo), albergínies xineses, pak choi, col, soja germinada, vinagre d'arròs, fideus per al Pad Thai, arrossos del sudest asiàtic (glutinós, basmati, arròs de gessamí, etc), cerveses,...

Finalment, al Mercat ecològic de la plaça Bisbe Berenguer i Palou (Dels patins) hi ha un al·lot (David) que té una paradeta amb alguns productes forans. Si voleu cúrcuma fresca, gingebre, coriandre, daikon,... i a sobre ecològics, aquest és el vostre lloc.

Aquesta és la meva ruta particular de les herbes i espècies. Esper anar afegint etapes properament i, d'aquesta manera, tenir una excusa per editar aquest article


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada